Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
0,5 dl | Olivolja | |
700 g | Kycklinglårfile | |
2 msk | Paprikakrydda | |
1 msk | Timjan - torkad | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Torkad oregano | |
Quinoasallad | ||
3 msk | Olivolja | |
1 msk | Vinäger | |
65 g | Ruccolasallat | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Avokado | |
250 g | Quinoa | |
350 g | Svarta Bönor | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
Örtsås | ||
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1,5 dl | Gräddfil | |
1 tsk | Timjan - torkad |
Kyckling: Värm ugnen till 225 grader.
Blanda ihop kryddor och 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och olja i en bunke. Pressa i vitlöksklyftan och lägg ner kycklingbitarna. Blanda om ordentligt och fördela sedan kycklingen i en stor ugnsfast form.
Stek kycklingen i mitten av ugnen i ca 30min. Rör om ett par gånger.
Quinoa: Koka quinoan enligt förpackningens instruktioner, men tillsätt också en buljongtärning i vattnet.
Blanda olja, vinäger, hackad lök, salt och peppar.
Häll det över bönorna, rör om och låt gärna stå och dra en stund.
Skär avokadon i bitar och blanda ner bönor, ruccola och kokt quinoa.
Gräddfilssås: Rör ihop gräddfil, timjan och honung. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med quinoasalladen och örtsåsen.
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel