Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling med quinoasallad och örtsås

Kyckling med quinoasallad och örtsås

40 minEnkelt
300,70 kr
4 portioner 47,67 kr per portion
Kyckling med quinoasallad och örtsås

Kyckling
0,5 dlOlivolja
700 gKycklinglårfile
2 mskPaprikakrydda
1 mskTimjan - torkad
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskTorkad oregano
Quinoasallad
3 mskOlivolja
1 mskVinäger
65 gRuccolasallat
0,5 stRödlök
1 stAvokado
250 gQuinoa
350 gSvarta Bönor
1 stGrönsaksbuljong
Örtsås
0,5 tskHonung Flytande
1,5 dlGräddfil
1 tskTimjan - torkad
Instruktioner
1

Kyckling: Värm ugnen till 225 grader.

2

Blanda ihop kryddor och 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och olja i en bunke. Pressa i vitlöksklyftan och lägg ner kycklingbitarna. Blanda om ordentligt och fördela sedan kycklingen i en stor ugnsfast form.

3

Stek kycklingen i mitten av ugnen i ca 30min. Rör om ett par gånger.

4

Quinoa: Koka quinoan enligt förpackningens instruktioner, men tillsätt också en buljongtärning i vattnet.

5

Blanda olja, vinäger, hackad lök, salt och peppar.

6

Häll det över bönorna, rör om och låt gärna stå och dra en stund.

7

Skär avokadon i bitar och blanda ner bönor, ruccola och kokt quinoa.

8

Gräddfilssås: Rör ihop gräddfil, timjan och honung. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med quinoasalladen och örtsåsen.