Gå vidare till huvudinnehåll
Snabbstekt kyckling med rostad sötpotatis och tzatziki + Sötpotatisenchiladas
Mari Bergman

Snabbstekt kyckling med rostad sötpotatis och tzatziki + Sötpotatisenchiladas

50 minMedel
605,55 kr
8 portioner 47,24 kr per portion
Det här receptet ingår i Mathems Meal prep-koncept. Klicka hem ingredienser till 2 middagar för 4 personer. Konceptet går ut på att du lagar en större mängd av middagen i recept 1 som sedan blir grunden till recept 2. Du kan välja själv om du vill laga klart recept 2 samma dag och förvara i kylen till den dag du vill äta. Eller spara tillagad mat i matlådor och ha ingredienser klara för att laga recept 2 på max 10-20 min. Läs gärna igenom receptbeskrivningen innan du börjar laga för att underlätta din matlagning. I det här receptet lagar du snabbstekt kyckling med rostad sötpotatis och tzatziki samt smarriga sötpotatisenchiladas. Recepten ger 4 + 4 portioner. Lycka till! Se alla våra meal prep-recept här.

Recept 2: Sötpotatisenchiladas
170 gMajskorn
320 gTortilla
115 gTacosås
150 gRiven Texmexost
380 gSvarta Bönor
Tzatziki
1,5 dlGräddfil
1 krmSvartpeppar
3 krmSalt
0,5 stGurka
3 mskMajonnäs
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskVit balsamvinäger
Tillbehör
115 gTacosås
0,5 stGurka
1,5 dlGräddfil
180 gRomansallat, (1 st)
170 gMajskorn
Recept 1: Kyckling
630 gKyckling Minutfilé
4 krmSalt
1 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar
Sötpotatis
3 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stCitron - Eko
1 500 gSötpotatis
1 mskFärsk ingefära
150 gFetaost
100 gFärsk bladspenat
3 krmSvartpeppar
1 tskSalt
Instruktioner
1

Recept 1: Snabbstekt kyckling med rostad sötpotatis och tzatziki, 50 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram två ugnsplåtar med bakplåtspapper och en stor bunke.

2

Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära och olivolja i bunken. Krydda med salt och peppar efter smak. Fördela sötpotatisen jämt på de två plåtarna och rosta i ugnen i ca 30 min.

3

Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Pressa ur så mycket vätska som möjligt och lägg gurkrivet i en skål. Skala och riv i vitlök. Tillsätt gräddfil, majonnäs, balsamvinäger, salt och peppar och blanda om.

4

Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min/sida på medelhög värme så att kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen steka klart i pannan.

5

Sötpotatis: Ta ut den rostade sötpotatisen och blanda med spenat, smulad fetaost och rivet citronskal. Spara hälften av sötpotatisblandningen till recept 2. Servera kycklingen med rostad sötpotatis och tzatziki.

6

Recept 2: Sötpotatisenchiladas, 20 min tillagning. Ta fram sötpotatisblandningen från recept 1.

7
  1. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsfast form och smörj med olja.
8

Blanda sötpotatisblandningen med avrunna bönor och majs. Fördela blandningen i 8 st tortillabröd. Rulla ihop bröden och lägg i formen med skarven neråt. Fördela tacosås över och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i ca 10 min.

9

Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna gurkan. Blanda ihop i en skål med resten av majsen.

10

Servera enchiladas med sallad, gräddfil och tacosås.

Bild:

Nurlan Emir