Gå vidare till huvudinnehåll
Mathems veganska julbord för 8 personer
Mari Bergman

Mathems veganska julbord för 8 personer

5 tMedel
1 534,40 kr
8 portioner 125,20 kr per portion
Njut av vårt veganska julbord med julmat för 8 personer! Kalla julbordet: Rotfruktschips med tångpärlor och havrekräm, Tofusill, Krämig senapsill på aubergine, Potatis, Rödlök och gräslök, Zucchinirulle med ruccola- och soltorkad tomat, Knäckebröd med hummus. Varma julbordet: Bakad rotselleri med senapstäcke, Vegansk janssons frestelse, Veganska julköttbullar, Ribs på Oumph, Rödbetssallad, Brysselkålssallad med kanderade valnötter, Senapsdressad julsallad med apelsin & granatäpple. Du kan enkelt välja till produkter, ta bort produkter eller byta efter egna önskemål. Klicka hem hela julbordet och njut av en fridfull jul! Se tillhörande recept här

Övrigt
100 gValnötter
75 gSoltorkade Tomater
2 mskKapris
560 gVegetariska Bitar
850 gSojafärs
1 stAluminiumfolie
200 gTofu
1 stBakplåtspapper
370 gRödbetor Skivade
275 gHummus
100 gTångpärlor Citron
100 gSötmandel Spån
380 gKikärtor Kokta
80 gCashewnötter Naturella
125 gRotfruktschips
550 gSpisbröd
Havreprodukter
250 mlHavrebaserad matlagning
150 gMjölkfritt pålägg/matlagning
2 dlHavredryck Naturell
2 dlHavrefraiche
Kryddor och smaksättningar
1,5 dlSenap Grovkornig
1,5 mskVit balsamvinäger
1 mskPotatismjöl
1 krmFlingsalt
1 krmKryddpeppar Hel
2,5 dlBBQ-sås Baby Ray
0,5 mskGrönsaksbuljong Eko
1 dlÄttiksprit
3 tskGrönsaksfond
2,5 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar
1,5 dlStröbröd
7 gLagerblad
2,5 dlStrösocker
2 mskDijonsenap
25 gMargarin Veganskt
3 tskSirap Agave
1,5 mskVitvinsvinäger
3,5 dlRapsolja
1 krmSalt
1 tskKryddpeppar Malen
Frukt och grönt
1 stDill - färsk
1 stZucchini
2 kgRotselleri, (2 st)
4 stRödlök
500 gMorötter
1 stAubergine
2 stApelsin
1 stGranatäpple
500 gBrysselkål
2 kgPotatis Fast
1 stPersilja - färsk
1 stFänkål Färsk
2 stGräslök - färsk
65 gRuccolasallat
50 gFärsk ingefära
1 stKrispsallat
1 stRöd Paprika
1 stÄpple Granny Smith
1 stCitron - Eko
2 stGul lök
1 stVitlök Vanlig
65 gSalladsmix
Instruktioner
1

Lägg in tofusillen i ättikslagen.

2

Lägg in auberginskivorna i ättikslagen.

3

Ugnsbaka rotsellerin.

4

Koka brysselkål och förvara i kylen.

5

Mixa ihop tomatröran till zucchinirullarna och förvara i kylen.

6

Rulla julköttbullarna och förvara väl plastade i kylen.

7

Tillaga Janssons frestelse.

8

Tillaga rödbetssalladen och förvara i en glasburk i kylen.

Julafton:

9

Mixa ihop senapskrämen till auberginesillen och gör den klar.

10

Lägg Oumphen i marinaden.

11

Tillaga brysselkålssalladen.

12

Tillaga apelsin- och granatäppelsalladen.

13

Griljera rotsellerin.

14

Koka potatis, hacka rödlök och gräslök.

15

Värm Janssons frestelse.

16

Stek julköttbullarna.

17

Tillaga ribs på Oumph.

18

Tillaga zucchinirullarna.

19

Gör iordning rotfruktschipsen med tångpärlor och havrekräm.

20

Ta fram hummus och knäckebröd. Duka upp till ett härligt julbord och njut av en fridfull jul.

Bild:

Nurlan Emir