Viltfärsburgare

Viltfärsburgare

30 minEnkelt
210,10 kr
4 portioner33,45 kr per portion
Viltfärsburgare i salladswrap med saftig bönsallad.

Sås
1 tskDijonsenap
2 dlCreme Fraiche Karljohan
1 mskGräslök - färsk
Burgare
1 dlVispgrädde
1 mskOlivolja, Extra Virgin
500 gÄlgfärs
1 stRomansallat
1 tskSalt Fint
1 tskEnbär
1 stVanliga Tomater
0,5 dlGräslök - färsk
1 tskTimjan - torkad
Bönsallad
1 stRödlök
1 krmSalt Fint
0,5 stRomansallat
1 krmSvartpeppar
2 stÄpplen
1 stBlandade bönor
1 mskVit balsamvinäger
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Burgare: Hacka gräslöken fint och blanda med färs, salt, timjan, enbär och grädde i en bunke. Forma till 8 små burgare. Stek dem i olja eller smör i en stekpanna tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara på eftervärme.

2

Riv av 8 stora salladsblad och skiva tomaten. Lägg upp på ett fat.

3

Bönsallad: Sila av bönorna och spola dem under kallt vatten. Skär äpplena i små fyrkanter och finhacka rödlöken. Strimla ner resten av salladen och blanda med bönor och äpple. Tillsätt olivolja och vit balsamvinäger. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

4

Sås: Rör ihop crème fraiche med senap och hackad gräslök.

Servera burgarna i salladsblad med en tomatskiva och toppa med en sked sås. Ät tillsammans med bönsalladen.

SMAKLIG MÅLTID!

Näringsvärde: 527 Kcal 36g Protein 29g Fett 26g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd