Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
1 tsk | Dijonsenap | |
2 dl | Creme Fraiche Karljohan | |
1 msk | Gräslök - färsk | |
Burgare | ||
1 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
500 g | Älgfärs | |
1 st | Romansallat | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Enbär | |
1 st | Vanliga Tomater | |
0,5 dl | Gräslök - färsk | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
Bönsallad | ||
1 st | Rödlök | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Romansallat | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 st | Äpplen | |
1 st | Blandade bönor | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
2 msk | Olivolja |
Burgare: Hacka gräslöken fint och blanda med färs, salt, timjan, enbär och grädde i en bunke. Forma till 8 små burgare. Stek dem i olja eller smör i en stekpanna tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara på eftervärme.
Riv av 8 stora salladsblad och skiva tomaten. Lägg upp på ett fat.
Bönsallad: Sila av bönorna och spola dem under kallt vatten. Skär äpplena i små fyrkanter och finhacka rödlöken. Strimla ner resten av salladen och blanda med bönor och äpple. Tillsätt olivolja och vit balsamvinäger. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Sås: Rör ihop crème fraiche med senap och hackad gräslök.
Servera burgarna i salladsblad med en tomatskiva och toppa med en sked sås. Ät tillsammans med bönsalladen.
SMAKLIG MÅLTID!
Näringsvärde: 527 Kcal 36g Protein 29g Fett 26g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Crème Fraiche Lätt Karljohansvamp & Timjan 11% Arla
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
2 Älgfärs Fryst 400g Svenskt Gårdsvilt
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1