Gå vidare till huvudinnehåll
Rostade grönsaker med krispig bacon,  sparris och pocherat ägg
Mari Bergman

Rostade grönsaker med krispig bacon, sparris och pocherat ägg

45 minEnkelt
238,65 kr
4 portioner 30,83 kr per portion
I denna rätt bjuds du på gudomligt rostade grönsaker tillsammans med krispig bacon och krämigt pocherade ägg. Alltsammans toppas sedan med en fräsch grässlöksdressing. En fantastisk kombo!

Rostade grönsaker
1 krmSvartpeppar Malen
700 gPotatis
1 stRödlök
3 mskOlivolja
1 krmSalt
125 gSparris Färsk
140 gBacon Skivat
0,5 stBlomkål Färsk
Pocherade ägg
6 stÄgg
0,5 tskSalt
2 mskÄttika
2 lVatten
Gräslöksdressing
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGräslök - färsk
2 mskOlivolja
0,5 stCitron
1 tskHonung
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rostade grönsaker: Skölj och skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin om du har. Skär blomkålen i tunna skivor. Skala och klyfta rödlöken. Blanda samman på en plåt med olja samt salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen ca 20-25 min.

3

Skär bort det träiga längst ner på sparrisen. Dela varje sparris på fyra och strimla baconet. Lägg åt sidan.

4

Gräslöksdressing: Mixa samman gräslök, olja, 1 msk citronsaft, honung, salt och peppar med hjälp av en stavmixer till en dressing. Du kan även finhacka gräslöken och blanda med övriga ingredienser.

5

Rostade grönsaker: Strö sparris och bacon över de rostade grönsakerna efter 20-25 min och rosta 10 min till.

6

Pocherade ägg: Koka upp vatten, ättika och salt så att det sjuder. Häll iskallt vatten i en skål vid sidan om.

7

Knäck ett ägg i taget i en liten kopp. Vispa upp en virvel i det sjudande vattnet och häll i ägget från koppen ner i virveln. Låt ägget sjuda ca 3-4 min. Ta upp det pocherade ägget och lägg ner i skålen med det kalla vattnet för att avstanna kokprocessen. Upprepa samma process med resterande ägg.

8

Vill du inte pochera äggen kan du istället steka dem i en panna med lite olivolja.

Ta ut de rostade grönsakerna. Lägg upp på ett vackert fat eller servera direkt från plåten. Toppa med de pocherade äggen och ringla över dressingen.

Näringsvärde: 763 kcal, 34 g protein, 43 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell