Gå vidare till huvudinnehåll
Frittata med gravad lax och västerbottensost
Mari Bergman

Frittata med gravad lax och västerbottensost

45 minEnkelt
425,90 kr
4 portioner61,38 kr per portion
Italiensk frittata på broccoli och blomkål, smarrig lax och lyxig ost. Serveras ihop med en grönsallad. (Tastelines matkasse v46 2014)

Frittata
0,5 tskSalt Fint
100 gRiven Västerbottensost
0,25 stPersilja - färsk
500 gPotatis Fast
2 krmSvartpeppar Malen
8 stÄgg
200 gLax Gravad
0,5 stBroccoli Färsk
3 dlMellanmjölk
Sallad
0,25 stBroccoli Färsk
2 mskOlivolja
200 gVanliga morötter
65 gRomansallat, (0,5 st)
0,5 stRödlök
1 mskVinäger
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Frittata: Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor. Skölj och dela broccolin i buketter. Spara broccolistjälken till salladen. Fördela potatis, broccoli och lax i en ugnsfast form.

3

Vispa ihop äggen med mjölk, ost, peppar och salt eller buljong. Häll äggstanningen i formen och grädda i ugn ca 30-35 min.

4

Sallad: Skölj och skär salladen i bitar. Skala och riv morötterna och skala och skär broccolistammen i slantar. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

5

Servera frittatan med lite hackad persilja och sallad.

Näringsvärde: Kcal: 577 Fett: 29 g Protein: 40 g Kolhydrater: 35 g

Bild:

Linnea Swärd