Köfte på lamm
Jessica Frej

Köfte på lamm

40 minEnkelt
325,45 kr
4 portioner55,33 kr per portion
Kryddiga färsspett som min mamma ofta grillade på sommaren när jag var liten. Tips! Vi har använt rosmarinknoppar som grillspett.

Grönsallad
1 stCitron
2 mskOlivolja
1 dlDill - färsk
2 stGrön Paprika
0,25 tskSalt Fint
1 stGurka
300 gFetaost
200 gStjälkselleri
1 stSilverlök
Färsspett
0,5 tskSvartpeppar Malen
1 mskSpiskummin
1 dlPersilja - färsk
4 stGrillpinnar
1 stÄgg
500 gLammfärs
1 mskPaprikakrydda
3 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Köfte: Blanda ihop alla ingredienser till en ”köttbullssmet”.

2

Forma smeten till avlånga köttfärsbiffar kring fyra grillspett.

3

Grilla spetten, varva mellan direkt och indirekt värme tills de är genomstekta, ca 10—15 minuter.

4

Grönsallad: Grönsalladen är min favoritsallad på sommaren. Passar egentligen till det mesta och det är så himla vackert med färg i salladen. Kärna ur gurkan och paprikan.

5

Skiva gurka, paprika och selleri. Strö över dill.

6

Häll på olja, citronsaft och salt. Rör om.

7

Skär fetaosten i kuber och blanda ner.

8

Skiva silverlöken så tunt du kan och placera ovanpå. Servera med spetten eller som egen rätt till grillat.

Receptet kommer från boken "Grilla hur lätt som helst" som är skriven av Jessica Frej och ges ut av Harper Life.

Bild:

Lina Eidenberg Adamo