Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Grönsallad | ||
1 st | Citron | |
2 msk | Olivolja | |
1 dl | Dill - färsk | |
2 st | Grön Paprika | |
0,25 tsk | Salt Fint | |
1 st | Gurka | |
300 g | Fetaost | |
200 g | Stjälkselleri | |
1 st | Silverlök | |
Färsspett | ||
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Spiskummin | |
1 dl | Persilja - färsk | |
4 st | Grillpinnar | |
1 st | Ägg | |
500 g | Lammfärs | |
1 msk | Paprikakrydda | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt Fint |
Köfte: Blanda ihop alla ingredienser till en ”köttbullssmet”.
Forma smeten till avlånga köttfärsbiffar kring fyra grillspett.
Grilla spetten, varva mellan direkt och indirekt värme tills de är genomstekta, ca 10—15 minuter.
Grönsallad: Grönsalladen är min favoritsallad på sommaren. Passar egentligen till det mesta och det är så himla vackert med färg i salladen. Kärna ur gurkan och paprikan.
Skiva gurka, paprika och selleri. Strö över dill.
Häll på olja, citronsaft och salt. Rör om.
Skär fetaosten i kuber och blanda ner.
Skiva silverlöken så tunt du kan och placera ovanpå. Servera med spetten eller som egen rätt till grillat.
Receptet kommer från boken "Grilla hur lätt som helst" som är skriven av Jessica Frej och ges ut av Harper Life.
Bild:
Lina Eidenberg Adamo
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Spiskummin Malen 33g Kockens
1 Paprikapulver 37g Santa Maria