Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
1 kg | Potatis | |
1 st | Citron | |
250 g | Sparris Färsk | |
Grillad lax | ||
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Flingsalt | |
600 g | Laxfilé | |
Västerbottensås | ||
2 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Flingsalt | |
150 g | Västerbottensost | |
0,5 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Sallad | ||
200 g | Salladsmix | |
0,5 dl | Balsamvinäger | |
1 krm | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
0,5 dl | Olivolja |
Salta och peppra laxen och ställ åt sidan.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Skär bort nedre delen av sparrisarna och koka dem i lättsaltat vatten. Det tar ca 3-4 minuter beroende på dess tjocklek.
Koka upp grädde och vatten, och tillsätt den rivna Västerbottensosten. Låt koka ett par minuter. Smaka av med flingsalt och nymalen peppar.
Hetta upp lite smör eller olja i en grillpanna och grilla laxen i ca 4 – 5 minuter per sida. Det går också bra att tillaga i ugnen, värm i så fall till 225 grader och stek i knappt 10 minuter.
Skölj och klyfta tomaterna. Hacka gräslöken. Blanda ihop salladsblad, tomater och gräslök till en sallad. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Arrangera lax, sparris och potatis på tallrikar. Garnera med citronklyftor och servera med sås och sallad.
För att få rätten att se ännu lyxigare kan ni mixa upp såsen till ett skum. Byt i så fall ut hälften av grädden mot mjölk och mixa upp till ett skum med en stavmixer precis innan servering.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
4 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta