Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Vatten | |
4 st | Kycklingklubba Färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Salt | |
3 msk | Olivolja | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
Chiliröra | ||
1 st | Chilipeppar Röd | |
2 st | Vanliga Tomater | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Röd Paprika | |
Picklad rödlök | ||
0,5 dl | Ättiksprit | |
1 dl | Vatten | |
1 dl | Strösocker | |
1 st | Rödlök | |
Majonnäs | ||
2 msk | Vatten | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Vinäger | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 tsk | Liquid smoke | |
2 dl | Solrosolja | |
Till servering | ||
50 g | Salladsmix | |
8 st | Pitabröd |
Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Mixa socker, vatten och ättiksprit. Häll lagen över löken och låt stå i minst några timmar.
Mixa äggula, vinäger, senap, salt och vatten med stavmixer. Börja med att droppa ner oljan under mixning och fortsätt sedan med en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Smaksätt med rökarom.
Värm ugnen till 200 grader. Lägg kycklingen i en form. Ringla över olivolja och salta. Skala och dela vitlöksklyftorna och lägg dem i formen tillsammans med timjan, torkad eller färsk.
Skär bort fästet på tomaterna och gör ett kryss i toppen. Lägg även tomater, paprika och chili i formen. Stek allt i ugnen i 20 minuter.
Ta ut formen och häll i 1 dl vatten. Ta sedan upp chili, paprika, tomat och vitlök och kör allt inklusive vätskan med stavmixer till en slät sås.
Dra av skinnet på kycklingen och skär det i små bitar. Dra isär kycklingköttet med hjälp av två gafflar och lägg det tillsammans med skinnet i en skål.
Stek kycklingen, skinnet och vätskan från skålen på hög värme i en panna strax före servering tills vätskan har dunstat bort – då blir kycklingen både varm och knaprig!
Servera kycklingen i pitabröd med picklad rödlök, chiliröra, majonnäs och några salladsblad.
Bild:
Marcus Lawett
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1