Gå vidare till huvudinnehåll
Pitabröd med kyckling, chili och aprikoser
Mia Troberg

Pitabröd med kyckling, chili och aprikoser

20 minEnkelt
441,70 kr
4 portioner80,24 kr per portion
Snabb och lättlagad kycklingrätt som mättar både stora och små magar. I pitabrödet blandas härliga smaker och konsistenser som tillsammans blir en smakrik måltid som passar lika bra på sportlovet i skidbacken som till middag.

Kyckling
1,5 mskRapsolja
1 stRödlök
250 gAprikoser Torkade
4 stPitabröd
1 tskChiliflakes
600 gFärsk kycklingfilé
1 krmSalt Fint
2 dlVatten
Sallad
300 gVitkål
1 stPaprika
1 stAvokado
0,5 stHuvudsallat
Instruktioner
1

Hacka löken. Strimla kycklingen. Finhacka chilin, skär aprikoserna i strimlor. Stek löken i ett par minuter. Tillsätt kyckling, chili, aprikoser och salt. Stek tills kycklingen fått lite färg och är genomstekt. Häll på vatten och låt puttra en stund tills vattnet kokat bort. Ta åt sidan.

2

Värm bröden och strimla avokado, paprika och sallad. Fyll bröden med kyckling och aprikosfräset och grönsaker.

Näringsvärde: Energi (kcal) 513, Protein (g) 43, Fett (g) 14, Kolhydrater (g) 49

Bild:

Linnea Swärd