Gå vidare till huvudinnehåll
Knaprig kyckling med fetaost och haricots verts
Mari Bergman

Knaprig kyckling med fetaost och haricots verts

50 minMedel
646,40 kr
4 portioner119,20 kr per portion
Avsluta matveckan med en en krispigt stekt kyckling med fetaosttopping och klyftpotatis.

Ugnsstekt potatis
0,5 tskFlingsalt
1 mskOlivolja
900 gPotatis Fast
Sallad
0,5 mskOlivolja
120 gSvarta oliver
0,5 stPlocksallat
0,5 stRödlök
0,5 mskVinäger
250 gKörsbärstomater
Knaprig kyckling
2 tskRosmarin - torkad
1 tskSalt Fint
900 gKycklinglår
1 mskCitron
3 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök Vanlig
150 gFetaost
150 gHaricot Verts
1 stRosmarin - färsk
200 gVanliga Tomater
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och klyfta potatisen. Lägg potatisklyftorna på en plåt och ringla över olivolja. Salta efter smak.

2

Knaprig kyckling: Krydda kycklingen med salt, peppar och hackad rosmarin. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs kycklingen på hög värme 1 min på varje sida så att den får en riktigt knaprig yta.

Lägg över kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Skala och halvera vitlöksklyftorna och lägg runtom. Skär citron och pressa saften över kycklingen. Sätt in kycklingen och potatisen i ugnen ca 30-35 min. (Har du inte varmluftsugn så byt plats på kyckling och potatis efter halva tiden)

3

Skölj ur stekpannan och fräs haricots vertsen i lite olja. Hacka tomaterna och blanda ner dem. Fräs ytterligare 1 min och stäng sedan av värmen.

4

Sallad: Skölj grönsakerna och strimla salladen. Halvera tomaterna och skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med oliver och ringla över lite olja och vinäger.

5

Ta ut kycklingen när 10 min återstår och lägg över tomat och haricots vertsen. Smula över fetaosten och sätt in i ugnen igen ca 10 min.

6

Skär resten av citronen i klyftor. Servera den knapriga kycklingen med extra Rosmarinkvistar, klyftpotatis, sallad och citronklyftor.

Näringsvärde: 658 KCAL 36g Protein 39g Fett 38g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd