Tahini- och citronkyckling allt i ett
Mari Bergman

Tahini- och citronkyckling allt i ett

45 minEnkelt
242,65 kr
4 portioner40,02 kr per portion
Lättlagad kycklingrätt där kyckling, grönsaker och ris tillagas i en och samma form. Perfekt för att maximera smak och minimera disk. Tips! Om du köper fryst kycklinglårfilé, låt den tina i kylen över natten innan tillagning.

Kyckling
1 dlSesampasta
3 mskKycklingfond
500 gMorötter
1 tskSalt Fint
0,5 stCitron
60 gSalladslök
3 mskOlivolja
3 dlBasmatiris
700 gKycklinglårfile Fryst
2 mskHonung Flytande
2 klyftaVitlök Vanlig
5 dlVatten
50 gMat & Bak Smör
Tillbehör
65 gSalladsmix
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Kyckling: Blanda tahini, honung, riven vitlök, rivet citronskal, citronsaft, olja och salt i en stor skål.

3

Skala och skär morötterna i sneda bitar på längden, ca 5 cm långa. Lägg ner morötterna och kycklinglårfiléer i tahinimarinaden och blanda om.

4

Koka upp vatten och kycklingfond.

5

Ta fram en ugnsfast form och fördela okokt ris i botten av formen. Fördela morötter och kyckling över riset och häll över den varma buljongen. Fördela smöret över kycklingen och lägg en citronhalva med snittytan uppåt i formen. Sätt in i ugnen i ca 35 min.

6

Strimla salladslöken och lägg åt sidan till servering.

7

Toppa kycklingen med salladslök och pressa över saft från den ugnsrostade citronen. Servera med sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 888 kcal, 47 g protein, 42 g fett, 78 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir