Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 dl | Sesampasta | |
3 msk | Kycklingfond | |
500 g | Morötter | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Citron | |
60 g | Salladslök | |
3 msk | Olivolja | |
3 dl | Basmatiris | |
700 g | Kycklinglårfile Fryst | |
2 msk | Honung Flytande | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
5 dl | Vatten | |
50 g | Smör | |
Tillbehör | ||
65 g | Salladsmix |
Värm ugnen till 175 grader.
Kyckling: Blanda tahini, honung, riven vitlök, rivet citronskal, citronsaft, olja och salt i en stor skål.
Skala och skär morötterna i sneda bitar på längden, ca 5 cm långa. Lägg ner morötterna och kycklinglårfiléer i tahinimarinaden och blanda om.
Koka upp vatten och kycklingfond.
Ta fram en ugnsfast form och fördela okokt ris i botten av formen. Fördela morötter och kyckling över riset och häll över den varma buljongen. Fördela smöret över kycklingen och lägg en citronhalva med snittytan uppåt i formen. Sätt in i ugnen i ca 35 min.
Strimla salladslöken och lägg åt sidan till servering.
Toppa kycklingen med salladslök och pressa över saft från den ugnsrostade citronen. Servera med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 888 kcal, 47 g protein, 42 g fett, 78 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1