Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
65 g | Salladsmix | |
4 st | Pitabröd | |
Tahinimajo | ||
3 msk | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Sesampasta | |
1 klyfta | Vitlök | |
0,5 tsk | Salt | |
1 dl | Majonnäs | |
Kyckling | ||
1 msk | Curry | |
1 tsk | Cayennepeppar | |
3 msk | Olivolja | |
1,5 tsk | Salt | |
1 st | Kyckling Hel | |
60 g | Majonnäs |
Förbered kycklingen. Om ni har en hel kyckling rekommenderas spatchcock* / fjärilskyckling för en snabbare och jämnare tillagning.
Rör ihop Hellmann’s majonnäs, curry, cayenne, olivolja och salt. Stryk marinad över hela kycklingen och marinera i 30 minuter eller upp till 2 dagar i kylskåpet.
Rör ihop alla ingredienser för tahinimajonnäsen och smaka av med salt och peppar. Förbered även en sallad av eget tycke till servering.
Förbered kolgrillen för direkt och indirekt grillning. Använder du en gasolgrill hettar du upp 2/3 av grillytan på max och låter 1/3 hålla svag värme. Grilla kycklingen 10 minuter över direkt värme. Var uppmärksam på eventuella flammor som reser sig och flytta kycklingen för att undvika att den bränns. Vänd kycklingen när den är brynt och placera på indirekt värme. Lägg locket på och grilla i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. En termometer ska registrera 75 grader vid lårbenet. Lägg kycklingen åt sidan och låt vila i 10 minuter. Medan kycklingen vilar går det bra att grilla pitabrödet.
Dela upp kycklingen och servera med grillade pitabröd, tahinimajonnäs och sallad.
*Spatchcock innebär att man klipper eller skär bort ryggraden och sedan trycker till den så att den blir platt. Efter att kycklingen är tillplattad delar man den på
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1 150g
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini