Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
250 g | Körsbärstomater | |
1 st | Gul Paprika | |
70 g | Salladsmix | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Röd Paprika | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Strösocker | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
3 st | Kycklingfile Fryst | |
2 st | Rödlök | |
Rödlökshoummus | ||
3 dl | Kikärtor Kokta | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
3 msk | Sesampasta | |
2 st | Rödlök | |
3 msk | Vatten | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 msk | Citron |
Skiva löken och stek i oljan på medelvärme i 5 minuter. Salta och stek vidare i ca 20 minuter på låg eller medelvärme tills löken blivit helt mjuk.
Då 5 minuter är kvar av stektiden tillsätter du socker och balsamvinäger. Ta åt sidan. Spara lite rödlök till dekoration, resten lägger du i en mixer.
Tillsätt kikärter, vatten, tahini, vitlök, citronsaft, salt och peppar och mixa tillsammans med rödlöken till en jämn smet. Lägg upp och dekorera med lite rödlök.
Stek kycklingfiléerna i smör, krydda med salt och peppar. Låt filéerna vila lite och skär sedan upp dem i skivor. Skär sallad och blanda ihop valfri dressing. Servera sallad med kyckling och hoummus.
Näringsvärde: Energi (kcal) 262,4, Protein (g) 24,0, Fett (g) 8,7, Kolhydrater (g) 17,2
Bild:
Linnea Swärd
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt