Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ugnspotatis | ||
1 tsk | Flingsalt | |
1 kg | Gratängpotatis | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
Bönröra | ||
2 krm | Salt | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 tsk | Olivolja, Extra Virgin | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 tsk | Chilipeppar & -pulver | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Kidneybönor | |
1 tsk | Salt | |
900 g | Kycklingben Färska | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Lime | |
1 msk | Honung Flytande | |
10 g | Chilipeppar Färsk | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
Tomatsallad | ||
0,5 tsk | Flingsalt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Rödlök | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 tsk | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
300 g | Vanliga Tomater |
Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka och kärna ur röd chili och blanda med limesaft, honung, salt, peppar och olivolja. Lägg marinad och kycklingben i en plastpåse.
Tvätta potatisen och dela dem på mitten. Lägg potatisklyftorna på ena sidan av en ugnsplåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak.
Lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en ugnsfast form och ställ på andra sidan av plåten med potatisen. Sätt in alltsammans i ugnen ca 40 min.
Bönröra: Sila av kidneybönorna och spola dem under kallt vatten. Mixa bönorna med yoghurt, vitlök, chilipulver och olivolja till en slät massa med en stavmixer eller matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Tomatsallad: Skölj tomaterna och skiva dem tunt. Skala och hacka rödlöken fint. Lägg tomatskivorna på en tallrik och strö över rödlöken. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger och strö över lite salt, peppar och torkad basilika. Servera potatisen och kycklingen med tomatsalladen och den goda bönröran.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel