Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 50 g | Smör | |
| 1 tsk | Strösocker | |
| 3 st | Ägg | |
| 1,5 msk | Salt | |
| 1,5 kg | Nötfärs | |
| 2 msk | Senap Söt och Stark | |
| 600 g | Potatis Fast | |
| 2 st | Gul lök | |
| 1 tsk | Kryddpeppar Hel | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
Skala och koka potatisarna och lägg upp dem på en tallrik så att de svalnar.
Hacka löken fint och värm i stekpannan i en tesked smör tills den svettas.
Mortla kryddpepparkorn med socker till ett fint pulver. Sockret underlättar malningen.
Häll grädde i en stor skål. Häll mortelns innehåll, saltet, löken och senapen i grädden.
Mosa eller pressa potatisen och blanda ner den i smeten tillsammans med äggen. Rör runt tills smeten är jämn och blanda ner färsen.
Värm på smör i två stekpannor. Blöt händerna och forma bullar på en mattallrik. En glest fylld tallrik motsvarar en bra köttbullepanna. Försök inte steka för många i taget. Och försök inte skynda på processen med en för varm panna. Räkna med ca fyra stekomgångar, alltså åtta stekpannor. Kör bullarna klara i en form i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Bild:
Katja Kristoferson

4,20 kr /st

153,00 kr /kg

94,75 kr /kg

22,17 kr /kg

19,67 kr /kg

69,00 kr /l

145,00 kr /kg

22,50 kr /kg

29,17 kr /kg

1 353,57 kr /kg