Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttfärslimpa | ||
3 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Tomatpuré | |
0,5 dl | Ströbröd | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
1,3 tsk | Salt | |
2 tsk | Rosmarin - torkad | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 st | Ägg | |
1 st | Gul lök | |
Sås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Vetemjöl | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,3 tsk | Rödvinsvinäger | |
1 msk | Japansk soja | |
Tillbehör | ||
300 g | Gröna Ärtor | |
700 g | Potatis Fast | |
1 dl | Gelé Svartvinbär |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Köttfärslimpa: Blanda ihop mjölk, ströbröd, timjan, rosmarin, salt och peppar i en bunke och låt det svälla i 5 min.
Skala och finhacka lök. Tillsätt lök, tomatpuré och ägg till ströbrödsblandningen och vispa ihop. Tillsätt nötfärsen och blanda om ordentligt.
Forma 1 stor färslimpa (tar ca 35 min i ugnen) eller 2 lite mindre färslimpor (tar ca 25 min) och lägg i en ugnsfast form och sätt in i ugnen.
Sås: Vispa ut vetemjöl med lite av grädden i en kastrull och låt det sjuda upp. Tillsätt resten av grädden, köttfond, soja och rödvinsvinäger. Låt såsen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka upp en kastrull med vatten och sjud ärterna i ca 1 min.
Servera köttfärslimpan med kokt potatis, gräddsås, ärter och gelé.
Näringsvärde: 860 kcal. 37 g protein, 52 g fett, 58 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko