Köttfärslimpa med kokt potatis, ärter och gräddsås
Mari Bergman

Köttfärslimpa med kokt potatis, ärter och gräddsås

50 minEnkelt
361,60 kr
4 portioner30,71 kr per portion
Klassisk husmanskost för hela familjen! Köttfärslimpa mättar bra och passar perfekt i matlådan. Tips! Tina färsen och ärtorna under natten om du köpt fryst.

Köttfärslimpa
3 krmSvartpeppar Malen
500 gKöttfärs - Nöt
1 mskTomatpuré
0,5 dlStröbröd
1,5 dlStandardmjölk
1,3 tskSalt Fint
2 tskRosmarin - torkad
1 tskTimjan - torkad
1 stÄgg
1 stGul lök
Sås
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskKalvfond Buljong
1 krmSalt Fint
1 mskVetemjöl
3 dlVispgrädde
0,3 tskRödvinsvinäger
1 mskJapansk soja
Tillbehör
300 gGröna Ärtor
700 gPotatis Fast
1 dlGelé Svartvinbär
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

3

Köttfärslimpa: Blanda ihop mjölk, ströbröd, timjan, rosmarin, salt och peppar i en bunke och låt det svälla i 5 min.

4

Skala och finhacka lök. Tillsätt lök, tomatpuré och ägg till ströbrödsblandningen och vispa ihop. Tillsätt nötfärsen och blanda om ordentligt.

5

Forma 1 stor färslimpa (tar ca 35 min i ugnen) eller 2 lite mindre färslimpor (tar ca 25 min) och lägg i en ugnsfast form och sätt in i ugnen.

6

Sås: Vispa ut vetemjöl med lite av grädden i en kastrull och låt det sjuda upp. Tillsätt resten av grädden, köttfond, soja och rödvinsvinäger. Låt såsen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

7

Tillbehör: Koka upp en kastrull med vatten och sjud ärterna i ca 1 min.

Servera köttfärslimpan med kokt potatis, gräddsås, ärter och gelé.

Näringsvärde: 860 kcal. 37 g protein, 52 g fett, 58 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell