Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatis | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
900 g | Potatis Fast | |
Rödkålssallad | ||
300 g | Rödkål Färsk | |
1 krm | Salt Fint | |
1 st | Äpple Granny Smith | |
1 msk | Senap Skånsk | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Biffar | ||
0,5 st | Gul lök | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Nejlikor Malda | |
1 dl | Mellanmjölk | |
2 krm | Kanel | |
0,5 dl | Ströbröd | |
2 krm | Kryddpeppar Malen | |
2 krm | Ingefära Malen | |
500 g | Nötfärs | |
1 st | Ägg |
Sätt ugnen på 200 grader.
Biffar: Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt det stå och svälla en stund.
Potatis: Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min, eller tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.
Biffar: Skala och finhacka löken. Tillsätt färs, lök och kryddor till ströbrödsblandningen. Blanda om ordentligt och forma sedan 8 st biffar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek biffarna gyllenbruna några minuter på båda sidor. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen under potatisen, ca 10 min innan servering.
Rödkålssallad: Finstrimla och skölj kålen, skala äpplet och skär det i fina strimlor. Blanda samman i en skål med creme fraiche och senap. Tillsätt vinäger och smaka av med lite salt och peppar. Servera biffarna med klyftpotatis och rödkålssallad.
Smaklig måltid!
Recept skapat av Mari Bergman
Näringsvärde: 515 Kcal 35g Protein 29g Fett 52g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Granny Smith EKO Klass1
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens