Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Wallenbergare | ||
1 msk | Olivolja | |
4 st | Ägg | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Salt | |
500 g | Nötfärs | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
4 msk | Rårörda Lingon | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis | |
75 g | Smör | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Wallenbergare: Blanda färsen med äggulor, salt och peppar. Tillsätt lite grädde i taget under kraftig vispning eller mixning och blanda till en jämn smet. Forma 4 stora biffar eller 8 lite mindre biffar.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn wallenbergarna ca 2 min/sida. Sätt in stekpannan i ugnen eller lägg över wallenbergarna på ett ugnssäkert fat. Stek klart i ugnen i ca 10-15 min, beroende på storlek. Torka ur stekpannan.
Tillbehör: Smält smöret i stekpannan. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över de brynta smöret i en såsskål.
Sjud ärtorna i vatten i en kastrull på spisen så att de blir varma. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.
Servera wallenbergarna med kokt potatis, ärtor, brynt smör och rårörda lingon.
Näringsvärde: 849 kcal, 36 g protein, 58 g fett, 42 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla