Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 msk | Japansk soja | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 msk | Kalvfond Buljong | |
1,5 st | Gul lök | |
500 g | Blandfärs | |
3 msk | Smör | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 st | Sardeller | |
1 st | Ägg | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
500 g | Nötfärs | |
1,5 tsk | Salt |
Finhacka löken och stek i lite smör tills den blir mjuk. Blanda med färssorterna, grädde, crème fraiche och ägg.
Blanda fonden med en sardellfilé och soja och blanda ner även detta. Forma små bullar och stek i smör tills de är genomstekta.
Näringsvärde per köttbulle: Energi (kcal) 92,5, Protein (g) 8,1, Fett (g) 5,9, Kolhydrater (g) 1,7
1 Blandfärs 50/50 500g Smak av Gotland
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt