Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biffar | ||
1 msk | Olivolja | |
200 g | Ajvar | |
1 st | Ägg | |
1 msk | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Blandfärs | |
1 tsk | Salt | |
Sås | ||
1 st | Gul lök | |
1 dl | Vatten | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Röd Paprika | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Smör | |
Tillbehör | ||
1 tsk | Smör | |
0,5 st | Broccoli Färsk | |
700 g | Potatis Fast | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och salta och peppra efter smak. Ringla över olivolja och blanda om. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Biffar: Blanda färsen med ägg, ajvar relish, salt och peppar. Forma 8 biffar. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor på medelhög värme. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 10 min. Skölj inte ur pannan.
Sås: Skölj paprikan och skär den i små tärningar. Skala och finhacka löken. Värm lite nytt smör i stekpannan och fräs paprika och lök mjuka. Tillsätt tomatpuré, basilika, grädde och vatten. Koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Värm broccolin och ärtorna i lite vatten på spisen. Sila av vattnet och krydda med lite salt och en klick smör.
Servera biffarna med klyftpotatis, krämig paprikasås och grönsaker.
Näringsvärde: Kcal: 718, Fett: 44 g, Protein: 34 g, Kolhydrater: 40 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blandfärs 50/50 500g Smak av Gotland
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt