Gå vidare till huvudinnehåll
Mozzarellapasta med aubergine
Hemmakock

Mozzarellapasta med aubergine

15 minEnkelt
225,05 kr
4 portioner 32,24 kr per portion
Recept från Lotta Lundgren

1 tskBalsamvinäger Eko
500 gAubergine
1 mskTomatpuré Eko
0,5 tskSvartpeppar Malen
1 dlVatten
1 tskSalt
4 klyftaVitlök
400 gRigatoni
400 gKörsbärstomater Konserverade
1 tskHonung Flytande
250 gMozzarellaost
1 stBasilika - färsk
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Plocka basilikabladen och finstrimla stjälkarna. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg, ca 5 min. Salta och peppra.

Tillsätt vitlök och tomatpuré, stek ytterligare någon minut. Häll i tomaterna, basilikastjälkarna, vinäger och honung, låt småputtra ca 4 min. Riv den ena mozzarellaosten i bitar och låt smälta ner i såsen under omrörning.

Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kokvattnet och blanda ner i tomatsåsen. Häll av pastan och vänd ner i såsen. Toppa med den andra mozzarellaosten i bitar och basilikabladen.