Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Aubergine | |
200 g | Färska champinjoner | |
200 g | Mozzarellaost | |
3 msk | Färskost Vitlök | |
1 dl | Pesto Grön | |
Tomatsås | ||
1 msk | Olivolja | |
350 g | Hela Tomater Konserverade | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 msk | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Tomatpuré |
Börja med tomatsåsen. Hetta upp oljan i en kastrull och hacka vitlöken fint. Låt den fräsa ett litet tag utan att den tar färg. Häll över tomaterna och ha i tomatpurén. Koka upp och låt sedan såsen koka minst en halvtimme på svag värme. Ha i en skvätt vatten om såsen blir för tjock. Smaka sedan av med balsamvinäger, färsk basilika, salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginen på längden och lägg skivorna på hushållspapper. Salta skivorna lätt och låt ligga i ca 20 minuter. Torka sedan av vätskan och lägg aubergineskivorna i en ugnsfast form eller på en plåt. Ringla över olivolja och ställ in i ugnen i 10-15 minuter. Ta sedan ut dem ur ugnen.
Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Lägg sedan aubergineskivorna i botten. Halvera eller kvarta champinjonerna (beroende på storlek) och lägg dem ovanpå aubergineskivorna. Klicka över pesto och häll sedan över resten av tomatsåsen. Lägg till sist över mozzarellaskivorna och klicka över färskosten. Ställ in i ugnen och låt stå i 20-25 minuter.
receptet kommer från: http://veganvrak.blogspot.se/2008/07/medelhavsbuff.html
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Pesto Alla Genovese Krämig Zeta
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt