Gå vidare till huvudinnehåll
Salsicciafärs med pappardelle och parmesan
Mari Bergman

Salsicciafärs med pappardelle och parmesan

20 minEnkelt
283,70 kr
4 portioner 47,81 kr per portion
Den här italienska pastarätten går på ett kick att laga med den goda färsen på salsicciakorv.

Salsicciafärs
0,5 dlVatten
300 gKörsbärstomater Konserverade
1 stGul lök
1 mskOlivolja
2 klyftaVitlök
400 gSalsiccia
0,5 mskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar
0,5 mskTomatpuré
0,5 stBasilika
0,5 stChilipeppar Färsk
1 krmSalt
Tillbehör
400 gPappardelle
0,5 stBasilika
50 gParmesanost
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Salsicciafärs: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipeppar och basilika.

3

Bryn salsicciafärsen i olja så att den blir genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och chili och fräs samman 1 min. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, körsbärstomater, vatten och basilika. Låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Riv parmesanost.

6

Sila av pastavattnet och blanda pastan med salsicciafärsen.

Servera pastan med riven parmesanost och basilikablad.

Bild:

Nurlan Emir