Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
400 g | Penne | |
Grönsaker | ||
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Zucchini | |
0,5 tsk | Salt | |
2 msk | Olivolja | |
2 st | Vanliga Tomater | |
Färsbiff | ||
1 dl | Vatten | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Potatismjöl | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
0,75 dl | Ströbröd | |
1,5 tsk | Salt | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
Gremolata | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,66 st | Bladpersilja - färsk | |
1 st | Citron |
Färsbiff: Värm ugnen till 225 grader.
Blanda ströbröd, gräddblandning, salt och peppar i en bunke. Låt svälla 5 minuter.
Skölj tomater och zucchini, och skär i mindre bitar.
Blanda ner ägg/potatismjöl och färs i ströbröds-blandningen, rör om.
Bred ut färsen i mitten av en plåt/stor ugnsfast form (gärna på bakplåtspapper) och forma till en rund, platt "tårta". Lägg grönsakerna runt biffen.
Droppa olivoljan över grönsakerna. Salta och peppra, och ställ in allt i ugnen i ca 15 minuter.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Gremolata: Skölj citronen noga i varmt vatten. Skala vitlöksklyftor, hacka persiljan finriv citronskalet.
Blanda den nykokta pastan med grönsakerna, ringla eventuellt lite mer olivolja över. Skär biffen i tårtbitar och servera med gremolata bredvid att strö över för dem som önskar.
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Paprikapulver 37g Santa Maria