Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
300 g | Vanliga morötter | |
Gratäng | ||
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
2 st | Zucchini | |
1 krm | Salt | |
400 g | Krossade Tomater | |
50 g | Grana Padano | |
1 st | Lagerblad | |
500 g | Nötfärs | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Torkad oregano |
Sätt ugnen på 200 grader.
Gratäng: Skär zucchinin i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur i 10 minuter. Skölj och torka av.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek nötfärs, lök och vitlök i olja tills färsen är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, lagerblad, oregano samt grädde och låt koka ihop 5 min. Smaka av såsen med salt och peppar.
Varva köttfärssås och zucchini i en smord form. Toppa med riven parmesanost och gratinera i ca 30 minuter.
Tillbehör: Skala och riv morötterna och servera till gratängen.
Näringsvärde: 608 kcal, 43 g protein, 24 g fett, 52 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt