Köttfärsgratäng med zucchini parmesan
Mia Troberg

Köttfärsgratäng med zucchini parmesan

40 minEnkelt
230,60 kr
4 portioner33,78 kr per portion
Lättlagad vardagsfavorit som går hem hos både stora och små.(Tastelines matkasse v47 2015)

Tillbehör
300 gVanliga morötter
Gratäng
1 mskOlivolja, Extra Virgin
1 krmSvartpeppar Malen
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
2 stZucchini
1 krmSalt Fint
400 gKrossade Tomater
50 gGrana Padano
1 stLagerblad
500 gKöttfärs - Nöt
1,5 dlVispgrädde
1 tskTorkad oregano
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Gratäng: Skär zucchinin i skivor på längden. Salta på båda sidor och låt vattna ur i 10 minuter. Skölj och torka av.

3

Skala och finhacka lök och vitlök. Stek nötfärs, lök och vitlök i olja tills färsen är genomstekt. Tillsätt krossade tomater, lagerblad, oregano samt grädde och låt koka ihop 5 min. Smaka av såsen med salt och peppar.

4

Varva köttfärssås och zucchini i en smord form. Toppa med riven parmesanost och gratinera i ca 30 minuter.

5

Tillbehör: Skala och riv morötterna och servera till gratängen.

Näringsvärde: 608 kcal, 43 g protein, 24 g fett, 52 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson