Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Salsasås | ||
0,5 tsk | Strösocker | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Salt | |
5 st | Vanliga Tomater | |
1 klyfta | Vitlök | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
300 g | Köttfärs | |
2 st | Vanliga Tomater | |
1,5 dl | Vatten | |
1 dl | Ströbröd | |
3 st | Aubergine | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Ägg | |
0,5 dl | Olivolja | |
100 g | Fetaost | |
1 krm | Salt | |
100 g | Halloumi |
Skölj och snoppa auberginerna. Skiva dem på längden och lägg skivorna i saltat vatten i ca 30 minuter. Tag upp ur vattnet och torka av.
Lägg skivorna på ett ugnsgaller och pensla med lite olivolja. Ställ in i ugnen (200 grader) tills auberginen mjuknat.
Hacka och fräs den hackade löken och köttfärsen i lite olivolja. Tillsätt hackade tomater, vatten, salt och peppar. Koka upp och låt stå på svag värme i 30 minuter. Låt kallna.
Vispa upp ägg och hälften av den rivna feta- och halloumiosten. Häll över i köttfärssåsen. Tillsätt ströbröd. Rör om.
Lägg en klick av köttfärsblandningen ytterst på varje aubergineskiva. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Lägg i ugnsform.
Salsa-såsen Fräs finhackad vitlök i olivolja. Tillsätt riven tomat, persilja, salt, peppar, socker och vatten. Låt koka tills vattnet dunstat av och det är en tjock sås.
Häll över såsen på rullarna och låt stå i ugnen i ca 30 minuter (180-200 grader). Strö över resten av osten fem minuter innan servering.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria