Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
1,5 tsk | Torkad oregano | |
75 g | Parmesanost | |
200 g | Vanliga Tomater | |
Övrigt | ||
1 st | Aluminiumfolie | |
Sallad | ||
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Rödlök | |
1 tsk | Olivolja | |
1 tsk | Vinäger | |
225 g | Haricot Verts | |
Gratäng | ||
500 g | Nötfärs | |
2 dl | Vispgrädde | |
300 g | Penne | |
0,5 st | Purjolök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
15 g | Chilipeppar Färsk, (0,5 st) | |
1,5 tsk | Torkad oregano | |
1,5 tsk | Timjan - torkad | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Paprikakrydda | |
1,5 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader och koka pastan enligt anvisning på paketet.
Gratäng: Skala och finhacka vitlöken. Skölj och skär purjolöken i tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna och stek färsen i olivolja. Tillsätt vitlök och purjolök efter ett tag. Stek tills löken mjuknat och färsen är genomstekt. Tillsätt oregano, timjan, paprikapulver och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt grädde och låt puttra 2 min.
Sila av pastan och blanda med färssåsen.
Topping: Häll sås och pasta i en ugnsfast form. Skiva tomaterna och fördela över färssåsen. Strö över riven ost och oregano. Täck med folie och grädda i 20 min i ugnen. Ta bort folien och gratinera tills osten fått färg, ca 10 minuter.
Sallad: Värm haricot vertsen ca 1 min i en kastrull med vatten på spisen. Sila av dem och lägg upp på ett fat. Skölj och tärna gurkan och skala och finhacka löken och strö över haricots vertsen. Ringla över lite olja och vinäger och servera till gratängen.
Näringsvärde: 861 kcal, 47 g protein, 44 g fett, 65 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Haricot Verts Fryst 500g Findus
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt