Krämig lasagne med zucchini och köttfärs
Mathem

Krämig lasagne med zucchini och köttfärs

30 minEnkelt
186,65 kr
4 portioner37,15 kr per portion
En Lasagne som har allt förutom pasta! (Monika Ahlberg v38) Fler lasagnerecept: Vegetarisk lasagne med papadums, Lasagne med aubergine

Ostsås
1,5 dlVispgrädde
150 gFetaost
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskFlingsalt
Till servering
2 krmFlingsalt
0,5 dlOlivolja
200 gVanliga Tomater
70 gRuccolasallat
0,5 dlBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
Lasagne
1 mskGrönsaksfond
1 stZucchini
390 gKrossade Tomater
500 gKöttfärs - Nöt
2 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVatten
140 gGul lök
1 gLagerblad
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskMat & Bak Smör
1 tskFlingsalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200°. Skala och finhacka den gula löken. Hetta upp smör i en stekpanna och stek den gula löken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg.

2

Tillsätt färsen och fräs i ca 3-4 minuter. Rör om då och då så den inte bränns.

Skala och pressa ner vitlöken och tillsätt lagerblad, tomatpuré, tomatkross, buljongtärning eller fond och vatten. Låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Häll grädden till ostsåsen i en kastrull och smula ner osten. Värm på svag värme tills osten smält. Smaka av med nymalen svartpeppar.

4

Skär bort ändarna på Zucchinin och hyvla den på längden i tunna skivor med hjälp av en osthyvel.

5

Smörj en ugnsfast form med smör. Bred ut hälften av färsen. Lägg på hälften av zucchiniskivorna. Lägg på resten av färsen och sedan de sista zucchiniskivorna. Häll avslutningsvis på ostsåsen. Gratinera i ugn på 200° i ca 15 minuter eller tills lasagnen fått en frasig yta och gyllene färg.

6

Skölj och arrangera rucolasalladen med klyftade tomater i en skål. Droppa gärna över lite olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra efter smak.

Servera den krämiga lasagnen med salladen.