Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ostsås | ||
1,5 dl | Vispgrädde | |
150 g | Fetaost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
Till servering | ||
2 krm | Flingsalt | |
0,5 dl | Olivolja | |
200 g | Vanliga Tomater | |
70 g | Ruccolasallat | |
0,5 dl | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Lasagne | ||
1 msk | Grönsaksfond | |
1 st | Zucchini | |
390 g | Krossade Tomater | |
500 g | Nötfärs | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vatten | |
140 g | Gul lök | |
1 g | Lagerblad | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Smör | |
1 tsk | Flingsalt |
Värm ugnen till 200°. Skala och finhacka den gula löken. Hetta upp smör i en stekpanna och stek den gula löken mjuk på inte alltför hög värme och utan att den tar färg.
Tillsätt färsen och fräs i ca 3-4 minuter. Rör om då och då så den inte bränns.
Skala och pressa ner vitlöken och tillsätt lagerblad, tomatpuré, tomatkross, buljongtärning eller fond och vatten. Låt puttra 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll grädden till ostsåsen i en kastrull och smula ner osten. Värm på svag värme tills osten smält. Smaka av med nymalen svartpeppar.
Skär bort ändarna på Zucchinin och hyvla den på längden i tunna skivor med hjälp av en osthyvel.
Smörj en ugnsfast form med smör. Bred ut hälften av färsen. Lägg på hälften av zucchiniskivorna. Lägg på resten av färsen och sedan de sista zucchiniskivorna. Häll avslutningsvis på ostsåsen. Gratinera i ugn på 200° i ca 15 minuter eller tills lasagnen fått en frasig yta och gyllene färg.
Skölj och arrangera rucolasalladen med klyftade tomater i en skål. Droppa gärna över lite olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra efter smak.
Servera den krämiga lasagnen med salladen.
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla