Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Plattor | ||
| 220 g | Papadums | |
| Vegofärssås | ||
| 3 msk | Tomatpuré | |
| 300 g | Vegetarisk Färs | |
| 1 msk | Balsamvinäger | |
| 400 g | Krossade Tomater | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 150 g | Färska champinjoner | |
| 0,5 msk | Japansk soja | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 st | Gul lök | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Lantbuljong | |
| 0,5 tsk | Torkad oregano | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| Topping | ||
| 50 g | Riven Ost | |
| Ostsås | ||
| 2 dl | Vispgrädde | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 3 dl | Mellanmjölk | |
| 100 g | Riven Ost | |
| 1,25 tsk | Salt | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Vegofärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Putsa och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Bryn färsen i oljan tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, champinjoner och oregano och fräs ytterligare i ca 2 min.
Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning i ca 30 sek.
Tillsätt krossade tomater, buljong, honung, soja och finhackad basilika. Smaka av med salt och peppar och låt färssåsen puttra i ca 10 min.
Ostsås: Mixa ihop alla ingredienser till ostsåsen i en mixer/blender.
Montering: Varva ostsås, papadums och färssås i en ugnsfast form. Avsluta med ostsås och toppa med extra ost. Sätt in i ugnen i ca 30 min.
Sallad: Skala och riv morötter och skölj salladen. Blanda i en skål.
Servera papadumslasagnen tillsammans med salladen och toppa med lite extra basilika om du vill.
Näringsvärde: 824 kcal, 42 g protein, 45 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Johanna Wikström

335,91 kr /kg

77,72 kr /kg

37,18 kr /kg

71,80 kr /kg

19,67 kr /kg

179,67 kr /kg

309,75 kr /kg

193,00 kr /kg

69,00 kr /l

13,30 kr /l

119,75 kr /kg

131,90 kr /l

34,50 kr

217,27 kr /kg

296,67 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

34,95 kr

111,90 kr /kg

