Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pajdeg | ||
| 125 g | Smör | |
| 3 msk | Vatten | |
| 3 dl | Vetemjöl | |
| Fyllning | ||
| 0,5 st | Purjolök | |
| 250 g | Broccoli Färsk | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 200 g | Vanliga Tomater | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 dl | Standardmjölk | |
| 5 st | Ägg | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 15 g | Basilika - fryst | |
| 2 msk | Grönsaksbuljong | |
| 200 g | Brieost | |
| Sallad | ||
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 0,2 st | Purjolök | |
| 2 msk | Vinäger | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen. Torka ur bunken och använd den till äggstanningen.
Fyllning: Skölj och dela broccolihuvudet i buketter och skölj och strimla purjolöken tunt. Hetta upp en panna med olja och fräs broccoli och purjolök på medelvärme. Pressa i vitlök, salta och peppra lite försiktigt. Blanda runt och sänk värmen.
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt buljong och basilika.
Fördela broccolifräset i botten av pajskalet. Skär brieosten i skivor och lägg över. Skölj och skär tomaterna i tunna skivor och lägg ovanpå osten. Häll över äggstanningen och sätt in i ugnen ca 30- 40 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen, skölj och dela tomaterna på mitten och skölj och finhacka purjolöken. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen
Näringsvärde: Kcal:
Fett: 38 g. Protein: 23 g. Kolhydrater: 55 g.
Bild:
Linnea Swärd

38,42 kr /kg

67,80 kr /kg

73,90 kr /kg

13,97 kr /l

4,20 kr /st

279,00 kr /kg

155,90 kr /kg

27,90 kr /kg

99,80 kr /kg

75,90 kr /l

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

3,99 kr /l