Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dipp | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Fetaost | |
1,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt | |
Sallad | ||
2 st | Vanliga Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
3 dl | Korngryn | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Romansallat | |
0,5 st | Rödlök | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Olivolja | |
Broccolifritters | ||
3 st | Broccoli Färsk | |
1 tsk | Salt | |
5 st | Ägg | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
100 g | Riven Parmesanost | |
1 msk | Olivolja | |
3 klyfta | Vitlök |
Broccolifritters: Dela broccolin i buketter och koka några minuter så att den är mjuk men har lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt rinna av och svalna lite.
Riv parmesanosten. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjöl, ost, pressad vitlök, salt och peppar. Hacka broccolin i små bitar och tillsätt till äggblandningen.
Sallad: Koka gryn efter anvisning på paketet. Skölj grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finstrimla löken.
Sås: Mixa yoghurt och fetaost med en stavmixer eller mosa ihop med en gaffel. Smaka av med lite salt och peppar. Ställ kallt till servering. Sila av grynen när dem är klara och spola dem kalla. Blanda med övriga salladsingredienser och ringla över lite olja och vinäger. Strö över en nypa flingsalt och svartpeppar.
Broccolifritters: Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten när oljan är varm. Stek inte för många i taget. Stek några minuter per sida så att det blir en vacker färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera dina broccolifritters tillsammans med sallad och fetaostdipp.
Näringsvärde: 693 Kcal 39g protein 35g fett 49g kolhydrater
SMAKLIG MÅLTID!
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta