Gå vidare till huvudinnehåll
Dillig lax- och purjolökspaj med grönsallad

Dillig lax- och purjolökspaj med grönsallad

40 minEnkelt
443,40 kr
4 portioner 50,67 kr per portion
Den dilliga laxpajen är en superenkel och god rätt som du kan skära upp och frysa in i portionsbitar om du får över. Perfekt att ta fram till utflykten eller i lunchlådan till jobbet. Pajdegen kan du med fördel göra dagen innan om du vill så går det lite snabbare vid tillagningen. (Familjematkassen v34 2012)

Fyllning
0,5 stPurjolök
2 dlVispgrädde
1 stDill - färsk
200 gLax Kallrökt
150 gRiven Gratängost
2 stÄgg
Pajskal
100 gSmör
100 gCottage cheese Naturell
2,5 dlDinkelmjöl
Sallad
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stIsbergssallat
0,5 stRödlök
0,5 stGurka
1 stKvisttomater
1 tskBalsamvinäger
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda samman mjöl, smör och keso till pajdegen och tryck ut i en pajform. Grädda pajdegen i 10 minuter.

3

Skär laxen i mindre bitar och strimla purjolöken. Finhacka dillen och fördela över pajskalet.

4

Blanda samman ägg, grädde och ost i en skål. Tillsätt en nypa salt och svartpeppar och häll blandningen över laxen. Grädda i ugnen ca 20 minuter.

5

Skölj och strimla salladen, skär gurkan i bitar och klyfta tomaten. Skala och finstrimla rödlöken och blanda ihop alltsammans. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar. Servera till pajen.

Bild:

Linnea Swärd