Broccolipaj med morötter och fetaostkräm
Malin Andersson

Broccolipaj med morötter och fetaostkräm

1 tEnkelt
233,15 kr
6 portioner16,62 kr per portion
Läcker vegetarisk paj med smörstekta grönsaker, serverad med en fräsch fetaoströra. Tips! Pajdegen kan du förbereda dagen innan, förvara inplastad i kylen.

Fyllning
2 stMorötter
100 gRiven Ost
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
100 gPurjolök
2 krmSalt Fint
200 gBroccoli Färsk
Fetaostkräm
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlCreme Fraiche Naturell
150 gFetaost
Pajdeg
1 dlCreme Fraiche Naturell
75 gMat & Bak Smör
2 dlGrahamsmjöl
2 mskVatten
1 dlVetemjöl
0,5 tskSalt Fint
Äggstanning
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
3 stÄgg
1 dlVispgrädde
1 dlStandardmjölk
Instruktioner
1

Pajdeg: Skär smöret i mindre bitar och arbeta snabbt ihop till en deg tillsammans med mjöl, creme fraiche och salt, gärna i en matberedare.

2

Tillsätt vattnet och knåda ihop till en smidig deg. Om degen känns för kladdig, tillsätt lite mer mjöl.

3

Tryck ut degen i en paj- eller springform, till några millimeter tunt. Låt vila i kyl ca 30 min. Värm under tiden ugnen till 180 grader varmluft eller 200 grader över- och undervärme.

4

Fyllning: Skär broccolin i små buketter och skär stammen i tunna skivor, skiva morötterna och purjolöken i tunna skivor. Stek i smör på medelvärme tills morötterna mjuknat lite. Smaka av med salt och peppar.

5

Fördela grönsaksblandningen i pajskalet.

6

Vispa ihop ägg med grädde och mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsaksblandningen.

7

Toppa med riven ost och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min.

8

Fetaostkräm: Mosa fetaosten med en gaffel. Rör ihop med creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

Bild:

Kerstin Eriksson