Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
2 st | Morötter | |
100 g | Riven Ost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
100 g | Purjolök | |
2 krm | Salt Fint | |
200 g | Broccoli Färsk | |
Fetaostkräm | ||
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
150 g | Fetaost | |
Pajdeg | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
75 g | Smör | |
2 dl | Grahamsmjöl | |
2 msk | Vatten | |
1 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
Äggstanning | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
3 st | Ägg | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Standardmjölk |
Pajdeg: Skär smöret i mindre bitar och arbeta snabbt ihop till en deg tillsammans med mjöl, creme fraiche och salt, gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en smidig deg. Om degen känns för kladdig, tillsätt lite mer mjöl.
Tryck ut degen i en paj- eller springform, till några millimeter tunt. Låt vila i kyl ca 30 min. Värm under tiden ugnen till 180 grader varmluft eller 200 grader över- och undervärme.
Fyllning: Skär broccolin i små buketter och skär stammen i tunna skivor, skiva morötterna och purjolöken i tunna skivor. Stek i smör på medelvärme tills morötterna mjuknat lite. Smaka av med salt och peppar.
Fördela grönsaksblandningen i pajskalet.
Vispa ihop ägg med grädde och mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsaksblandningen.
Toppa med riven ost och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min.
Fetaostkräm: Mosa fetaosten med en gaffel. Rör ihop med creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt