Gå vidare till huvudinnehåll
Salami- och brieostpaj
Mathem

Salami- och brieostpaj

1 tEnkelt
296,65 kr
4 portioner 32,67 kr per portion
En paj är en klassiker som fungerar vid såväl vardag som fest.

Pajdeg
125 gSmör
3 dlVetemjöl
2 mskVatten
Äggstanning
1 krmSvartpeppar Malen
4 stÄgg
3 dlMellanmjölk
0,5 tskSalt
Fyllning
0,5 stGul lök
100 gKalamataoliver
150 gBrieost
250 gFryst Bladspenat
1 mskSmör
80 gSalami Delikatess
2 krmSvartpeppar Malen
125 gKörsbärstomater
0,5 tskSalt
Sallad
0,5 stGurka
125 gKörsbärstomater
0,5 stIsbergssallat
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Pajdeg: Blanda ihop mjöl, smör och vatten i en bunke. Platta ut degen i en pajform högt upp på kanterna, lägg gärna bakplåtspapper i botten av formen. Ställ i frysen ca 5 min innan du förgräddar den i 10 min. Sänk sedan ugnstemperaturen till 175 grader när pajskalet är färdiggräddat.

3

Fyllning: Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i en kastrull. Krama vätskan ur spenaten och fräs spenat och lök några minuter. Krydda med salt och svartpeppar.

4

Skölj och halvera cocktailtomaterna. Skär brieosten i skivor. Lägg spenatblandning, salamiskivor, brieost och oliver i de förgräddade pajskalet. Toppa med cocktailtomaterna.

5

Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke och häll i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen har stelnat, ca 30- 40 min.

6

Sallad: Skölj och stimla sallad, skölj och tärna gurkan och skölj och halvera tomaterna. Lägg alla

Bild:

Sanna Livijin Wexell