Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
70 g | Machesallat | |
200 g | Vanliga Tomater | |
0,5 st | Gurka | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Fyllning | ||
3 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Fetaost | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Standardmjölk | |
250 g | Cottage cheese Naturell | |
1 tsk | Salt | |
0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Olivolja | |
450 g | Fryst Bladspenat | |
3 st | Ägg | |
Pajdeg | ||
125 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl | |
3 msk | Vatten |
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen. Torka ur bunken och använd den till äggstanningen.
Fyllning: Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna i lite olja. Tillsätt spenaten och låt det mesta av vätskan koka bort. Häll över spenatblandningen i en bunke och blanda med smulad fetaost, keso, salt och nymald svartpeppar. Vispa ihop ägg, mjölk och buljong i en bunke.
Lägg fyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i ugn ca 40 min.
Sallad: Skölj sallad, gurka och tomat. Skär gurka och tomat i bitar och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar.
Näringsvärde: Kcal: 777, Fett: 53 g, Protein: 34 g, Kolhydrater: 39 g
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla