Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fylling | ||
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
2 dl | Mellanmjölk | |
400 g | Potatis Fast | |
1 st | Röd Paprika | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
4 st | Ägg | |
0,5 st | Zucchini | |
1 st | Rödlök | |
150 g | Fetaost | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
2 st | Vanliga Tomater | |
Pajdeg | ||
3 msk | Vatten | |
125 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl |
Sätt ugnen på 200 grader och koka potatisen i saltat vatten.
Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda botten i ugnen i ca 10 minuter.
Fyllning: Skölj zucchini och paprika och skär i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken och skär potatisen i 1 cm tjocka skivor.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka och lite krispiga en stund. Smaka av med lite salt och peppar.
Finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop äggen med mjölken i en bunke och tillsätt örterna, salt och peppar.
Lägg fyllningen i pajskalet, smula över fetaosten och häll på äggstanningen. Grädda i ugnen ca 25 min.
Tillbehör: Skölj och skär tomater och gurka i bitar och servera till pajen
Näringsvärde: 770 KCAL, 25 G PROTEIN, 48 G FETT, 56 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla