Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 st | Röd Paprika | |
| 150 g | Färska champinjoner | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 800 g | Musslor Färska | |
| 600 g | Fiskgrytbitar | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Chilipeppar Röd | |
| 390 g | Krossade Tomater | |
| 400 g | Räkor i Lake | |
| 2 dl | Kokosmjölk | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 33 cl | Matlagningsvin Vitt | |
| 1 st | Salladslök | |
| 0,75 st | Färsk timjan | |
| 1 st | Broccoli Färsk | |
| 2 msk | Råsocker Strö | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Smör | |
Sätt ugnen på 125 grader. Tvätta blåmusslorna noga. Skala och grovhacka gul lök, vitlök och timjan. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och timjan utan att det tar färg. Slå i musslorna och därefter halva vinflaskan. Koka under lock ca 3 min. Slå sedan av buljongen till en ny gryta eller kastrull och låt den koka upp.
Skala och riv ingefära. Kärna ur och finhacka chilipeppar (spar 3 cm chili till recept 4). Tillsätt krossade tomater, ingefära, chili och kokosmjölk till buljongen. Låt koka i ca 30 min på svag värme. Smaka av med salt, peppar och lite råsocker för en bra balans. Tycker man mycket om chili kan man med fördel ha i mer sådan.
Skär paprikan i fina trekanter och dela broccolin i små buketter. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och låt grönsakerna steka på medelstark värme, så att de behåller krisp och färg. Slå av på en tallrik med lite hushållspapper på. Dela champinjonerna i fyra delar, stek dem i smör och lite olja, slå av på samma tallrik. Salta och peppra grönsakerna.
Lägg fisktärningarna i en ugnssäker form, salta och peppra. Finhacka schalottenlöken och strö över fisktärningarna. Slå över resterande av vinet och koka fisken i ugnen i 125 grader ca 7-8 min.
Slå i kokvätskan från fisken i grytan också. Tillsätt grönsakerna, räkorna, musslorna och vänd i fisken precis innan servering, försiktigt så bitarna ej går sönder.
Näringsvärde per portion: 506 kcal 50 g protein 24 g fett 20 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

209,50 kr /kg

71,80 kr /kg

374,00 kr /kg

338,00 kr /kg

238,00 kr /kg

37,18 kr /kg

323,24 kr /kg

51,80 kr /l

135,80 kr /l

71,19 kr /kg

134,75 kr /kg

67,80 kr /kg

19,67 kr /kg

299,00 kr /kg

1 014,71 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

217,27 kr /kg

49,00 kr /kg

29,17 kr /kg

137,90 kr /kg

