Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatiska skärgårdsknyten
Mathem

Asiatiska skärgårdsknyten

40 minEnkelt
460,55 kr
4 portioner 92,00 kr per portion
Perfekt med nyfångad fisk att lägga på utegrillen!

1 krmSvartpeppar Malen
1 stGrönsaksbuljong
1 stChilipeppar Röd
4 dlKokosmjölk
1 gLimeblad, 4 st
800 gTorskrygg
125 gKörsbärstomater
50 gCitrongräs Färsk
4 tskSalt
1 stAluminiumfolie
1 mskJapansk soja
1 kgFärskpotatis
2 dlMatlagningsvin Vitt
4 stSalladslök
2 stGul lök
Instruktioner
1

Lägg aluminiumarken två och två och dela fisken i 4 bitar och lägg i mitten i varje ark och salta och peppra lätt.

Dela salladslöken och den gula löken på hälften och lägg i arken tillsammans med 4 st potatisar delade i halvor.

Häll i 1 dl kokosmjölk och smula ned 1/4 av buljongen samt 1/4 av den finhackade chilin.

Banka ut citrongräset så smaken kommer fram och dela i 4 delar och lägg i 1 del tillsammans med 1 tsk av limebladkrosset samt 1 tsk salt.

Skvätt till sist någon cl vitt vin över allt och lägg i 2 st körsbärstomater. Vik ihop och försegla sen arket väl så ingen vätska rinner ut.

Gör sen likadant med resten så du får 4 st likadana Ark.

Lägg på ute grillen i ca 20 min och låt sen varje gäst få öppna sitt eget knyte på tallriken vid bordet.

Går självklart även att göra i varmluftsugn i 250 grader i ca 25 min.

Vinet som blir över är till kocken men kan självklart serveras till maten också

Bild:

Sanna Livijn Wexell