Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Baguette | |
Fiskgryta | ||
1 msk | Färsk ingefära | |
370 g | Krossade Tomater | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
2 msk | Tomatpuré | |
0,5 g | Saffran | |
400 g | Potatis Fast | |
2 msk | Olivolja | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
200 g | Vanliga morötter | |
2 msk | Fiskfond | |
1 l | Vatten | |
2 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Fiskgrytbitar | |
1 st | Fänkål Färsk |
Sätt ugnen på det gradantal som brödförpackningen visar.
Fiskgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Skölj och grovhacka fänkålen. Spar stjälken som du kan använda till dekorering.
Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta och fräs lök, ingefära och grönsaker tillsammans med saffran och chiliflakes. Tillsätt tomatpurén och fräs runt under omrörning. Tillsätt vatten, buljong, krossade tomater och honung och låt grytan få ett uppkok. Sänk sedan värmen och låt grytan puttra under lock på medelvärme ca 20 min.
Skär laxen i kuber och värm brödet i ugnen.
Smaka av grytan med salt och peppar och tillsätt laxbitarna. Låt laxen bli varm men var försiktig så att den inte kokar sönder.
Klipp lite av fänkålsstjälken och grovhacka persiljan och strö över grytan. Servera med varmt bröd.
Näringsvärde: Kcal: 781 Fett: 32 g Protein: 53 g Kolhydrater: 64 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria