Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Huvudsallat | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
4 dl | Långkornigt Ris | |
0,5 st | Gurka | |
Fish tikka curry | ||
1 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Lantbuljong | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
800 g | Torskfilé | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
2 st | Gul lök | |
2 st | Vanliga Tomater | |
3 tsk | Spiskummin | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 msk | Honung | |
400 g | Kokosmjölk | |
0,75 msk | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja |
Fish tikka curry:Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Hetta upp olja och smör i en gryta eller stor kastrull. Fräs lök och ingefära tillsammans med spiskummin, gurkmeja och chiliflakes.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, honung, buljong, tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme under lock i ca 10 minuter.
Tillbehör:Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och skär sallad och gurka i bitar. Lägg upp i en skål.
Fish tikka curry: Mixa såsen slät med hjälp av en stavmixer. Skölj och klyfta tomaterna och skär fisken i mindre bitar. Tillsätt till såsen och sjud några minuter tills fisken känns klar. Skölj och grovhacka koriandern och strö över grytan.
Servera din fish tikka curry med en klick yoghurt, ris och sallad.
Näringsvärde/portion: Kcal: 604, Protein: 48 g, Fett: 16 g, Kolhydrater: 63 g.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla