Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dipp | ||
1,5 tsk | Lantbuljong | |
100 g | Vanliga Tomater | |
1,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
1 dl | Persilja - färsk | |
1 dl | Basilika - färsk | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Vanliga morötter | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Rättika | |
0,5 st | Savoykål | |
1 st | Gul Paprika | |
Raw tabbouleh | ||
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Citron | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
500 g | Blomkål Färsk | |
1 st | Rödlök | |
1 tsk | Salt Fint | |
200 g | Vanliga Tomater |
Skölj blomkålshuvudet och mixa det sedan till ett grovt smul i en matberedare.
Grovhacka persilja och mynta och skölj och tärna tomaterna fint. Skala och finhacka rödlöken och vitlöken. Blanda samman med blomkålssmulet och tillsätt citronsaft, olivolja, salt och peppar. Smaka av och krydda ev mer.
Dipp:
Mixa samman alla ingredienser till cashewdippen i en matberedare.
Skölj paprika, tomat och gurka. Kärna ur paprikan. Skala morot och rättika. Skär ca 5 cm långa strimlor av grönsakerna.
Skölj savoykålsbladen och fyll dem med en klick cashewdipp, grönsaksstavar och en stor sked av raw tabbouleh. Vik ihop, ät och njut.
Bild:
Linnea Swärd
1 Paprika spetsig röd Klass1 200g
1 Svartpeppar Grovmalen 41g Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt