Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Röd Paprika | |
0,5 st | Citron | |
1 st | Huvudsallat | |
4 st | Pitabröd | |
Ärtdipp | ||
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Salt | |
35 g | Ruccolasallat | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
3 msk | Olivolja | |
0,5 st | Citron | |
0,5 krm | Chiliflakes | |
Kikärtsbollar | ||
1 tsk | Spiskummin | |
250 g | Edamamebönor | |
390 g | Kikärtor Kokta | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Bakpulver | |
1 tsk | Salt | |
2 krm | Chiliflakes | |
2 msk | Vetemjöl | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 st | Ägg | |
0,5 st | Gul lök | |
2 msk | Rapsolja |
Värm ugnen enligt anvisning på brödförpackningen. Ta fram och tina sojabönorna och de gröna ärtorna.
Kikärtsbollar: Sila av kikärtorna och spola dem under kallt vatten. Mixa kikärtor, skalade vitlöksklyftor, sojabönor, lök, ägg, koriander, mjöl, salt, bakpulver, chiliflakes, spiskummin och paprikakrydda i en matberedare till en ganska fast smet.
Forma smeten till bollar med vattensköljda händer. Lägg bollarna på en tallrik.
Ärtdipp: Mixa ärtor, sköljd ruccola, olivolja, persilja och citronsaft med en stavmixer eller i matberedaren. Smaksätt med salt och chiliflakes.
Kikärtsbollar: Värm olja i en kastrull eller fritös. Fritera bollarna tills de blir gyllenbruna.
Tillbehör: Värm brödet enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla paprikan. Skölj salladsbladen och klyfta citronen.
Servera kikärtsbollarna i pitabröden med salladsblad ärtdipp, paprika, och pressad citron.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 788 kcal, 26 g protein, 38 g fett, 72 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria