Krispig bönsallad
Gunilla Stübner och Mari Bergman

Krispig bönsallad

30 minEnkelt
153,70 kr
8 portioner15,00 kr per portion
En sallad kan aldrig bli fel så länge man blandar i saker man tycker om. Gillar du bönor, rädisor, salladslök, basilika, sockerärtor och zucchini så kommer du att älska den här. Ringla över den goda dressingen som avslutning och njut!

Sallad
125 gRädisor
1 stBasilika - färsk
380 gVita Bönor Stora
1 stKrispsallat
125 gSalladslök
0,5 stZucchini
150 gSockerärta Färsk
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 stCitron
3 mskOlivolja
Instruktioner
1

Skölj sockerärtorna och dela på längden. Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Ansa, skölj och skiva rädisorna och strimla salladslöken. Hyvla zucchinin. Plocka salladen och basilikan.

2

Dressing: Blanda citronsaften (ca 2 msk) med olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.

3

Blanda bönor, grönsaker och basilika med dressingen. Lägg upp salladen på ett vackert fat och servera!

Bild:

Nurlan Emir