Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kryddiga bönor | ||
380 g | Kidneybönor | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
125 g | Färska champinjoner | |
Sallad | ||
0,5 msk | Olivolja | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
50 g | Ruccolasallat | |
Sötpotatiswraps | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
500 g | Sötpotatis | |
0,5 st | Citron | |
125 g | Färsk bladspenat | |
100 g | Fetaost | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
320 g | Tortilla Wrap | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sötpotatiswraps: Skala och skär sötpotatisen i stora tärningar. Skala och finhacka eller riv vitlöken. Blanda sötpotatis med vitlök och olja i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och rosta i ugnen ca 20 min tills sötpotatisen mjuknat.
Kryddiga bönor: Skala och grovhacka en liten rödlök och skölj och finhacka chilin. Skölj och skiva champinjonerna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och champinjoner så att de mjuknar och får lite färg. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Tillsätt bönorna till stekpannan och fräs ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar.
Sötpotatiswraps: Ta ut den rostade sötpotatisen och mosa samman med fetaost, finhackad persilja, spenat och citronsaft med en gaffel i en bunke. Tillsätt de kryddiga bönorna och smaka av. Salta och peppra ev mer.
Sallad: Skölj ruccola och tomater. Halvera tomaterna och blanda med ruccolan. Ringla över lite olja och vinäger.
Fördela röran på de 8 tortillabröden. Rulla ihop och servera wrapsen tillsammans med salladen.
Näringsvärde: 534 kcal, 20 g protein, 20 g fett, 65 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana