Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Basilikadipp | ||
0,5 st | Basilika - färsk | |
75 g | Citron, (0,5 st) | |
1 tsk | Honung | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Sallad | ||
0,5 st | Isbergssallat | |
1 st | Paprika | |
Stekt halloumi | ||
1 msk | Olivolja | |
300 g | Halloumi, (2 st) | |
Grillade rotfrukter | ||
1 msk | Honung | |
2 tsk | Flingsalt | |
300 g | Rödbetor Färsk | |
250 g | Palsternacka | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Sötpotatis | |
200 g | Morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 msk | Olivolja | |
2 msk | Färsk ingefära |
Grillade rotfrukter: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär sötpotatis, rödbetor, palsternacka och morot i mindre bitar. Skala och riv ingefära och vitlök. Massera in alla rotfrukter ordentligt med olja, honung, salt, peppar, ingefära och vitlök. Rosta i ugn ca 30- 35 min.
Basilikadipp: Skölj basilikan. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna och mixa ihop till en slät sås med hjälp av en stavmixer.
Sallad: Skölj salladen och paprikan och dela dem i mindre bitar.
Stekt halloumi: Skär halloumin i skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek halloumin på båda sidor tills de fått fin gyllenbrun färg.
Ta ut rotfrukterna och blanda upp med sallad och paprika. Lägg upp på ett fat och lägg de stekta halloumiskivorna över. Servera med basilikadipp.
Näringsvärde: Kcal: 461, Protein: 34 g, Fett: 29 g, Kolhydrater: 14 g.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria