Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
1 st | Persilja - färsk | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
Sallad | ||
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
2 tsk | Honung Flytande | |
300 g | Morötter | |
300 g | Delikatesspotatis | |
1 st | Blomkål | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Spiskummin | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
2 krm | Cayennepeppar | |
1 st | Gurka | |
2 krm | Svartpeppar | |
2 msk | Olivolja | |
120 g | Krispsallat |
Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Sallad: Skölj potatis och blomkål och skala morötter. Skär potatis och morötter i mindre bitar och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och riv vitlöken.
Blanda grönsakerna med vitlök, olja, salt, peppar, spiskummin, paprikapulver och cayennepeppar på plåten. Rosta i ugnen i ca 20 min.
Skölj kikärtorna i kallt vatten och tillsätt till grönsakerna. Ringla över honung, blanda om och rosta ytterligare i 10 min.
Skölj och skiva gurkan.
Dressing: Mixa olja, vit balsamvinäger, honung, salt peppar och persilja till en slät dressing.
Lägg upp krispsalladen på ett stort fat. Toppa med gurkskivor och ringla över dressing. Fördela de rostade grönsakerna över salladen. Klart att servera.
Bild:
Christoffer Skogsmo
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
2 Krispsallat Stadsodlad Klass1