Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Lasagnen | ||
| 100 g | Parmesanost | |
| 2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 klyfta | Vitlök | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 3 dl | Mellanmjölk | |
| 300 g | Lasagneplattor | |
| 400 g | Lax Gravad | |
| 2 tsk | Lantbuljong | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 1 st | Dill - färsk | |
| 65 g | Färsk bladspenat | |
| Sallad | ||
| 65 g | Salladsmix | |
| 2 tsk | Balsamvinäger | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 250 g | Morötter | |
| Topping | ||
| 50 g | Parmesanost | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Laxlasagne: Skala och finhacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken och skölj spenaten. Fräs alltsammans i lite olja i en varm stekpanna så att lök och spenat mjuknar. Ställ åt sidan.
Riv parmesanosten (spara 50 gram till topping). Mixa samman creme fraiche, mjölk, parmesanost, dill, lantbuljong och svartpeppar i en blender till en sås.
Ta fram en ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor, laxskivor och spenatfräs i 4 lager. Avsluta med ett lager lasgneplattor och sås och strö över resten av den rivna osten. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.
Sallad: Skölj salladen. Skala och riv morötter och skala och finstrimla rödlöken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Servera laxlasagnen med grönsallad
Näringsinnehåll/portion: Kcal: 924, Protein: 48 g, Fett: 47 g, Kolhydrater: 75 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell

473,00 kr /kg

69,75 kr /l

217,27 kr /kg

13,30 kr /l

63,90 kr /kg

496,67 kr /kg

309,75 kr /kg

38,42 kr /kg

597,50 kr /kg

1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
337,69 kr /kg

1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
179,67 kr /kg

30,00 kr /kg

13,95 kr

1 014,71 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

131,90 kr /l

