Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig svamprisotto med citron och  prosciutto
Mari Bergman

Krämig svamprisotto med citron och prosciutto

45 minEnkelt
386,50 kr
4 portioner 52,24 kr per portion
Det är lätt hänt att en risotto upplevs som för tung, motverka detta genom att smaksätta risotton med citron! Den här rätten kan du lätt göra vegetarisk genom att strunta i prosciutton.

Tillbehör
50 gSalladsmix
100 gProsciutto
Risotto
2 mskOlivolja, Extra Virgin
380 gArborioris, (4 dl)
75 gParmesanost
3 dlMatlagningsvin Vitt
1 lVatten
2 mskLantbuljong
1,5 stGul lök
1 stCitron
1 mskSmör
1 klyftaVitlök
1 krmSalt
250 gFärska champinjoner
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Ansa och skiva champinjonerna tunt. Skala och riv vitlöksklyftorna.

3

Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svampen med vitlöken så att de blir lite gyllenbruna.

4

Risotto: Koka upp buljongen och låt den puttra i en kastrull bredvid risotton. Buljongen måste vara varm, annars avstannar tillagningen av riset.

5

Skala och finhacka löken. Fräs löken i olivoljan utan att den tar färg. Tillsätt riset och låt det rostas tills det blir blankt och något transparent. Detta gör att riset suger åt sig buljongen och smakerna bättre.

6

Tillsätt vinet och låt det ånga bort.

7

Tillsätt cirka 2 dl buljong åt gången och rör sakta tills allt absorberats innan ny buljong hälls på. Rör ofta så att den rätta krämigheten kommer fram.

8

Tillbehör:Lägg ugnsfolie på en ugnsplåt. Snurra ihop varje prosciuttoskiva och lägg dem på plåten. Sätt in i ugnen ca 10 min så att skinkan rostas lite lätt.

9

Risotto: Finriv parmesanosten och skölj och riv skalet från citronen. Tillsätt smör, ost, citronskal och den stekta svampen till risotton. Blanda om väl och servera tillsammans med rostad prosciutto och sallad.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: Kcal: 776, Fett: 36 g, Protein: 35 g, Kolhydrater: 76 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell