Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lasagne | ||
150 g | Parmesanost | |
200 g | Färska lasagneplattor | |
375 g | Skaldjursfond | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Vatten | |
70 g | Färsk bladspenat | |
400 g | Lax Gravad | |
1 st | Vitlök | |
Sallad | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
200 g | Rödkål Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Vanliga Tomater | |
0,5 st | Gurka | |
1 tsk | Vinäger | |
250 g | Romansallat |
Sätt ugnen på 200 grader.
Lasagne: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt skaldjurssåsen( Abba Middagsklart) och vatten och låt det få ett uppkok. Sänk värmen.
Riv parmesanosten på ett rivjärn och skölj spenaten.
Smörj en ugnsfast form med lite smör och varva sås, lasagneplattor, lax, spenat och parmesanost. Avsluta med ett lager sås och parmesanost. Sätt in i ugnen ca 20 min tills lasagnen har fått en fin gyllenbrun färg.
Sallad: Skölj och skär alla salladsingredienser i mindre bitar. Strimla rödkålen tunt. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger. Krydda med en nypa salt och peppar.
Näringsvärde: 847Kcal, 35g Protein, 24g Fett, 48g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
3 Gravad Laxfilé Skivad ASC 150g Falkenbergs Lax
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria